Srážky v insolvenčním řízení

Pokud je vyse splatky z ins.rizeni ve vysi napr. 7000 Kc ale celkova splatka (k zaplaceni 30% celkovych dluhu ve lhute 5 let)je 20.000 Kc, je tech 7tis srazeno ze mzdy obou manzelu stejnym dilem nebo to muze byt srazeno pouze jednomu z nich? Rozdil musi byt placen z uctu pristupitele k zavazku nebo je to mozne i z nasich uctu (manzelu)?

Dobrý den, insolvenční srážka je zákonná srážka, která se provede z příjmů obou manželů. U každého zvlášť viz. kalkulátor.

http://insolvencni-zakon.justice.cz/kalkukator-splatek.html

Tato srážka je odeslána od obou plátců příjmu na účet insolvenčního správce bez ohledu na výši dluhů. Insolvenční správce si strhne odměnu a zbytek rozdělí poměrně věřitelům. Insolvenční řízení je ukončeno v případě, že dlužník uhradí 100% přihlášených pohledávek věřitelů, a nebo max. možnou částku z jeho příjmů za 5 let např. 45% nebo 79%. Pokud, ale dlužníkův příjem, tedy jeho srážka není dostačující, za 5 let by nebylo možné uspokojit minimální hranici 30%, je potřeba navýšit své příjmy např. smlouvou o důchodu s další osobou. Částku, kterou se zaváže dárce důchodu posílat je možné odesílat jak z Vašeho účtu tak přímo z účtu dárce.

-JM-

Chcete se nás také na něco zeptat?

Osobní
oddlužení

Adresy pro poskytování poradenství:
Štíty, náměstí Míru 57 - úřední hodiny v pátek od 8:00 - 14:00
Lanškroun, Purkyňova 101 - úřední hodiny v pondělí - pátek od 7:00 - 16:00

Čas schůzky v Lanškrouně je možné domluvit i v jinou dobu, např. v sobotu

telefon: +420 733 579 000
email: info@urban-ak.cz
Pozor: Osobní schůzku je potřeba mít domluvenu emailem anebo telefonicky.

Úvod O nás Kontakty Oddlužení Kalkulátor Poradna Vzory ke stažení Slovník
copyright © 2017 mgr. jan urban | design jewellphoto | developed by milan schembera